Kezeléseink

Mi is az a YUMEIHO® – terápia?

Az első kezelés minden esetben állapotfelméréssel kezdődik, mely alapján eldöntjük a legmegfelelőbb, egyénre szabott terápiát. A YUMEIHO® masszázs legfőbb célja a vázszerkezeti egyensúly és szimmetria visszaállítása, a harmonikus energia- és vérkeringés megteremtése, az öngyógyító erők serkentése valamint az izmok lazítása-nyújtása.
A YUMEIHO® – terápia a világon több mint 30 éve van jelen, hazánkban az 1990-es évektől ismerik. Masayuki Saionji mester (1943-2005) által került kidolgozásra, a kínai és japán gyógymódok figyelembe vételével, mely három gyógymódot egyesít:

 • a masszázs különböző technikáit,
 • kiropraktikai alapelemeket (csontos és ízületek helyrecsúsztatását),
 • akupresszúrát.

A terápia a medence helyzetét helyreigazító nyomó-gyúró módszerként került Masayuki Saionji által bevezetésre.
Mivel a medence az emberi test középvonalában helyezkedik el, annak helyzete nagyban befolyásolja szimmetrikus állásunkat. A medence esetlegesen megváltozott helyzete során változik a helyes testtartás, a gerinc mentén fájdalmas blokkok alakulhatnak ki, következményként jelentkeznek a különböző lábfájdalmak, nehezedik a járás.

A kezelés menete, hatásai:

A kezelés masszázsruhában, vagy kényelmes saját viseletben történik padlóra helyezett tatamin, vagy rugalmas szivacson. A masszázs technikája: izmokat, ízületeket nyomó, gyúró mélymasszázs. Az akupunktúrás pontokon keresztül stimulálja a belső szervek öngyógyító folyamatait. Oldja az izomgörcsöket, serkenti az életerő (csí) áramlását, ezzel visszaállítja a testi folyamatok harmóniáját.

Indikáció:

 • gerincbetegségek bizonyos fajtáinál, mozgásszervi panaszok esetén
 • reumatikus megbetegedések, idegrendszeri betegségek
 • vérnyomásproblémák
 • megelőzésként: izületi fájdalmak, végtagzsibbadás, fülzúgás, fejfájás, szédülés, meddőségi problémák, alvászavar, memóriazavar
 • rehabilitáció: műtét után, törések, izületi kopások, sportsérülések, szülés, izomsorvadás, stroke, esetén igen magas hatásfokkal lehet alkalmazni
 • gyomorpanaszok
 • székrekedés
 • menstruációs panaszok

Kontraindikáció:

 • fertőző betegség
 • nyílt, vagy nehezen gyógyuló seb
 • láz, súlyosabb megfázás
 • szoptatás alatt
 • légszomj
 • oxigén terápia
 • allergiás, vagy epilepsziás roham esetén
 • daganatos betegség III-as stádiumában
 • trombózis/ vérrög/ érgyulladás esetén
 • terhesség 6. hónapjától
 • 6 hónapos kor alatt
 • gombás végtagok esetében csak megfelelő higiénia mellett
 • szívműtét után/ pacemaker esetén

Bármilyen itt fel nem sorolt betegsége esetén feltétlenül tájékoztasson bennünket, mert az befolyásolhatja, módosíthatja a kezelés menetét!

Kezelés időtartama: 50 perc
Ajánlott gyakoriság: állapotfüggő (havi 1x megelőző, heti 3x kúraszerű)

Thai masszázs

Ez a masszázs több száz éves hagyományon alapul. Ősi, távol- keleti masszázs. A tradicionális thai masszázst ruhán keresztül, olajok, krémek nélkül végzik. Nyomásos technikával az akupresszúrás pontokat ingerlik az egész test területén különböző testhelyzetek segítségével. A masszőr nem csak a kezét, hanem a térdét, és a talpát is használja.
Kiváló feszültségoldó, frissítő, és regeneráló masszázs. Oldja a fájdalmat, a merevséget, kiegyensúlyozott közérzetet biztosít. A masszázs által javul a vérkeringés, a nyirokkeringés, segít a szervezet méregtelenítésében.

Kezelés időtartama: 50 perc
Ajánlott gyakoriság: állapotfüggő (havi 1x megelőző, heti 3x kúraszerű)

Gyógymasszázs

A gyógymasszázs bizonyos testrészek betegségeinek kezelése a svédmasszázs technikájával.
A gyógymasszázs lehet egy terápia része, melyet orvos javasolhat. Szervezetünkre többféle pozitív hatást fejt ki, attól is függően, hogy mely területre koncentráljuk a masszázst, milyen fogásoka alkalmazunk. Izomlazító, görcsoldó hatású, fokozza az edorfinok termelődését. Fokozza a nyirokrendszer működését, a nyiroksejtek véráramba jutását, ezáltal a méregtelenítést. Javítja a vérkeringést. A rendszeres gyógymasszázs oldja a stresszt, segíti a pihenést.

Kezelés időtartama: 25 vagy 50 perc
Ajánlott gyakoriság: állapotfüggő (heti 1x megelőző, heti 3x kúraszerű)

 Sportmasszázs

A sportmasszázs nagymértékben hasonlít a nyugat- európai hagyományokon alapuló svédmasszázs technikájára, azonban ez jóval intenzívebb, erősebb. Fizikai kondíció javítására, erősítésére ajánljuk. Kezelés alatt erős, dörzsölő, gyúró, ütlegelő mozdulatokat alkalmazunk, főleg a mélyizomzatot célozva. Nyugtató hatása mellett csökkenti az izomgörcsöket, az izommerevséget, felgyorsítja a salakanyagok kiürülését. Nem csak sportolóknak, hanem ülőmunkát, fizikai munkát végzőknek is ajánljuk.

Kezelés időtartama: 25 vagy 50 perc
Ajánlott gyakoriság: heti 2x, 25 perces bemelegítő, 50 perces lazító

Talpmasszázs

A reflexológia kimutatta: kapcsolat áll fenn a testszervek és a bőrfelület meghatározott pontjai között, mely már az orvoslásban is elfogadott. Ez a kapcsolat a talpon lévő reflexzónákon a legkifejezettebb. A reflexfelület és a hozzá tartozó szerv közötti kapcsolat kétirányú. A szerv rendellenességei túlérzékennyé, nyomásra fájdalmassá teszik a neki megfelelő reflexpontot. Az ilyen fájdalmas pontok a megfelelő szervek betegségeire utalnak. Ez a kapcsolat fordított irányban is hatékony, tehát a fájdalmas zóna masszírozásával serkenthető a hozzá tartozó szerv öngyógyítási folyamata. Ez a masszázsfajta némi fájdalommal jár, ami csak a masszázs ideje alatt tapasztalható, de utána kellemes közérzetet teremt. A talpmasszázs hatékonyan elősegíti a szervezet természetes öngyógyító folyamatát.

Kezelés időtartama: 40 perc
Ajánlott gyakoriság: minden másnap, havi 6x, havi 12x kezelés

Mézes- csokis relaxmasszázs

A méz, és csokoládé összetevői, aromája, krémes szerkezete kényezteti a testet, visszaadja a bőr elvesztett nedvességtartalmát és csökkenti a narancsbőr jellegzetes tüneteit, továbbá karcsúsító, alakformáló hatású.
A lágy simító mozdulatokkal végzett masszázs és a relaxáló aromaolaj illata ellazítja és megnyugtatja a testet és a lelket. Elsősorban fáradt, fokozott stressznek kitett, vagy egyszerűen csak a kényeztetésre vágyó vendégeinknek ajánljuk.

Kezelés időtartama: 50 perc
Ajánlott gyakoriság: igény szerint